Om oss
Ådalsbruk Musikkforening, på folkemunne kalt Bruksmusikken, er et janitsjarkorps fra Løten kommune i Hedmark. Vi betrakter oss, i likhet med Løiten Aquaviten, som stolte kulturrepresentanter for bygda vår!
Bruksmusikken teller i dag i underkant av 60 aktive medlemmer. Vi har ambisjoner og ønsker å stadig være i god utvikling og holde et høyt musikalsk nivå. Vi har en solid organisasjon med en tydelig strategi for hvordan vi skal drifte korpset, en dyktig dirigent og en gjeng dedikerte medlemmer som trives i hverandres selskap. Siden vi tilbringer mye tid sammen har "bruksmusikkfamilien" blitt et begrep vi liker å bruke - verdens beste, selvvalgte, familie!
Å være Bruksmusiker innebærer en aktiv tilværelse med øving, konkurranser og konserter.
Det er fast øvelse hver torsdag i gode øvingslokaler på Løten ungdomsskole. Vi har også flere helgeseminarer gjennom året. I tillegg til å arrangere egne konserter, deltar vi på ulike kulturarrangementer og spilleoppdrag lokalt, regionalt og nasjonalt. Deltakelsen i NM Janitsjar i Trondheim er for oss ett av årets høydepunkt! Der har vi deltatt i mange år, og vi deltar nå i 1. divisjon. Vi er også regjerende Innlandsmestere for janitsjar.
Christian Skarbø Tenfjord er vår faste dirigent og musikalske leder.
I 2015 fikk vi Løten kommunes kulturpris, og det er vi veldig stolte av. I begrunnelsen fra juryen står det blant annet at:
"Ådalsbruk Musikkforening er et bunnsolid amatørkorps fra 1870 og er en engasjerende, inkluderende og overbevisende ambassadør for Løtens kulturliv. Musikkforeningen avholder ulike konserter og spiller på oppdrag. Dugnadsarbeid finansierer deres dyktige og inspirerende dirigent, men også deltakelse i blant annet NM i janitsjar, der de i 2015 fikk 3. plass i 2. divisjon. Ådalsbruk er rangert best i Hedmark de senere årene og vant i fjor Otta-cup for korps."
Musikkforeningen ble grunnlagt i 1870, og er dermed et av landets eldste janitsjarkorps.
Korpset har sitt utspring som bedriftskorps for Aadals Brug Jernstøberi og mekaniske verksted. Medlemmene hadde øvelser i arbeidstida, og støperiet betalte instrumenter og dirigentlønn. Disse godene ble det imidlertid slutt på etter at støperiet brant ned i 1928.
Du kan lese mer om historien vår her på siden eller kjøpe boka om oss som ble skrevet til 150-årsjubileet vårt i 2020.