Om oss

Øvelse på Løten ungdomsskole, august  2023
Ådalsbruk Musikkforening, på folkemunne kalt Bruksmusikken, er et janitsjarkorps fra Løten kommune i Hedmark. Vi betrakter oss, i likhet med Løiten Aquaviten, som stolte kulturrepresentanter for bygda vår!

Bruksmusikken teller i dag i overkant av 50 aktive medlemmer. Vi har en solid organisasjon med tydelige mål for hvordan vi skal drive og utvikle oss samtidig som vi også er opptatt av å ha det artig sammen. 


Barnetog i Romedal 17. mai 2022.
Musikkforeningen ble grunnlagt i 1870, og er dermed et av landets eldste janitsjarkorps.

Korpset har sitt utspring som bedriftskorps for Aadals Brug Jernstøberi og mekaniske verksted. Medlemmene hadde øvelser i arbeidstida, og støperiet betalte instrumenter og dirigentlønn. Disse godene ble det imidlertid slutt på etter at støperiet brant ned i 1928. 

Du kan lese mer om historien vår her på siden eller kjøpe boka om oss som ble skrevet til 150-årsjubileet vårt i 2020. Staskveld i Løten april 2016, der vi mottok Kulturprisen for 2015. Anniken Kvarstad er solist.
I 2015 fikk vi Løten kommunes kulturpris, og det er vi veldig stolte av. I begrunnelsen fra juryen står det blant annet at:

 "Ådalsbruk Musikkforening er et bunnsolid amatørkorps fra 1870 og er en engasjerende, inkluderende og overbevisende ambassadør for Løtens kulturliv. Musikkforeningen avholder ulike konserter og spiller på oppdrag. Dugnadsarbeid finansierer deres dyktige og inspirerende dirigent, men også deltakelse i blant annet NM i janitsjar, der de i 2015 fikk 3. plass i 2. divisjon. Ådalsbruk er rangert best i Hedmark de senere årene og vant i fjor Otta-cup for korps."
NM Janitsjar 2023
Å være Bruksmusiker innebærer en aktiv tilværelse med øving, konkurranser og konserter. 
 
Det er fast øvelse hver torsdag i gode øvingslokaler på Løten ungdomsskole. Vi har også flere helgeseminarer gjennom året. I tillegg til å arrangere egne konserter, deltar vi på ulike kulturarrangementer og spilleoppdrag lokalt, regionalt og nasjonalt. Deltakelsen i NM Janitsjar i Trondheim er for oss ett av årets høydepunkt! Der har vi deltatt i mange år, og i 2024 stiller vi i 1. divisjon etter å ha kommet på en flott 2. plass i 2. divisjon i 2023 og dermed rykket opp. Vi er også regjerende Innlandsmestere for janitsjar! 

Christian Skarbø Tenfjord er vår faste dirigent og musikalske leder. 

Søk
Driftes av Styreportalen AS